Chiptuning

Vi samarbeider med Chipsenter Norge AS, og tilbyr chiptuning i form av:

  • ECU-optimalisering
  • Høyere ytelse og lavere forbruk
  • EGR og DPF delete
  • Skreddersydd program etter kundens ønske

 Chiptuning-tjeneste

Hva er ChipTuning?

Økning av motoreffekt skjer uten noen form for mekaniske endringer. Når en ny motor planlegges og konstrueres hos en bilfabrikant tas det hensyn til mange ulike parametere. Noen av disse er blant annet hvilket land bilen skal levers til og deres bestemmelser for avgassverdier og kvaliteten på drivstoffet. På grunn av det begrenser produsentene ytelsen på motorene for å møte de forskjellige kravene rundt om i de forskjellige landene kjøretøyet skal leveres til. For eksempel kan en vanlig bensinbil kjøres på 91 oktan bensin som finnes i noen land uten noen form for modifisering.

Hvordan gjennomføres dette?

På noen(som regel eldre) biler vi ut styreboksen ECU av bilen og åpner denne for å komme til på chipen som styrer de ulike parameterne i bilen. Chipen sitter som oftest loddet på hjernen i bilen. Chipen programmeres om med nye parametere for å tilpasse bilen for maksimal utnyttelse av motoren for effekt og økonomi.

I nyere biler modifiserer vi motorens parametere gjennom diagnosekontakten i bilen. Dette gjør at man slipper fysisk å gjøre noe med styreenheten i bilen. Man laster da ned innholdet i styreenheten, hvorpå denne blir modifisert for å optimalisere motorytelsen. Det finnes mange ulike programvarer til samme type bil da denne er laget utfra når bilen er produsert, hvilket utstyrsnivå den har med mer.

KOM I KONTAKT

Vi hjelper deg gjerne, send oss en epost i dag så blir du kontaktet fortløpende!


KONTAKTINFO
post@rakkestad-slangeservice.no
47 64 52 88

Industriveien 3,
1890 Rakkestad
FØLG OSS PÅ FACEBOOK